گراتک > مرکز آموزش > آموزش مدیریت وبسایت > آشنایی با پنل وردپرس
آموزش مدیریت وبسایتمرکز آموزش ۱۴۰۰/۰۵/۲۰ ۴۵۳ بازدید

آشنایی با پنل وردپرس

نحوه ی ورود به پنل کاربری در وردپرس

اولین قدم برای مدیریت یک سایت وردپرسی ورود به پنل مدیریت وردپرس هست. لینک پیشفرض ورود به کنترل پنل وردپرس به این شکل هست:

 

فقط کافیه در انتهای آدرس وب سایت خودتون عبارت wp-admin رو قرار بدید تا به فرم ورود به پنل وردپرس دسترسی داشته باشید. در فرم ورود هم نام کاربری و رمز عبورتون رو وارد کنید تا پنل مدیریت براتون باز بشه! الان شما در صفحه پیشخوان وردپرس هستید.

مدیریت کاربران در وردپرس

اولین کاری که بعد از ورود به پنل کاربری میتونین انجام بدین اینکه بیاید قسمت کاربران و شناسنامه را باز کنید. در اینجا مواردی که مربوط اکانت خودتون هست رو اصلاح کنید. مواردی مثل نام و نام خانوادگی، رمز عبور، اطلاعات تماس و تم رنگی پنلتون رو می تونید از این قسمت تغییر بدین. در نظر داشته باشید نسبت به افرونه هایی که تو سایتتون نصب میکنید ممکنه که آیتم های این پنل متفاوت باشه.

نوشتن مقاله در وبسایت

کلیه مطالبی که میشه براشون دسته بندی درست کرد و بعداً هم در اون دسته بندی یا موضوع میخواید مقاله ای در سایت قرار بدید رو باید در بخش نوشته ها بنویسید. مثلا اگر سایت شما در مورد “خبری” هست موضوعاتی مثل خبر داغ ، خبر ورزشی ، سیاسی و . . . میتونه دسته بندی های این سایت رو تشکیل بده و مطالب سایت در قالب این دسته بندی ها در سایت قرار میگیره . اکثر مطالب سایت در بخش نوشته ها قرار میگیرن و بیشتر باید با این بخش از پنل مدیریت وردپرس کار کنید. چند تا آیتم زیر مجموعه نوشته ها هست که کاربردش مشخصه:

همه نوشته ها: دسترسی به کلیه مطالبی که قبلا در سایت منتشر کردید!

افزودن نوشته: اگر میخواید یک مطلب جدید در سایت قرار بدید از این بخش استفاده کنید.

دسته ها: موضوعات سایت خودتون رو ابتدا باید اینجا مشخص کنید.

برچسب ها: برچسب هایی که در مطالبتون استفاده کردید رو اینجا میتونید ببینید و ویرایش کنید.

منوی برگه ها

یکی از بخش های مهم وردپرس، منوی برگه ها است. معمولا برگه ها برای ساخت صفحاتی مثل درباره ما، تماس با ما و … استفاده می شوند. این بخش از پنل مدیریت وردپرس هم دو آیتم زیر مجموعه داره:

همه برگه ها:برای اینکه برگه های موجود رو ببینید.

افزودن برگه:برای اینکه برگه جدیدی بسازید.

کامنت ها در وردپرس

کلیه نظرات یا دیدگاه های که برای مطالب شما در سایت ارسال می شود، در این بخش قابل مشاهده است.

۱ -در این بخش می توانید انتخاب کنید که آیا می خواهید پینگ ها و یا دیدگاه ها را مشاهده کنید.

۲ -در این قسمت می توانید نظرات کاربران را رد، پاسخ ، ویرایش و یا حذف کنید.

۳ -در این قسمت می توانید دیدگاه مورد نظر خود را جست و جو کنید.

ظاهر وبسایت

یکی از بخش های مهم و اصلی پنل مدیریت وردپرس، همین منوی نمایش است. منوی نمایش در پنل مدیریت وردپرس مربوط به جزئیات ظاهری سایتتون میشه. مثل انتخاب قالب ، منو ها ، سایدبار (بخش هایی که در سمت راست یا چپ سایت قرار میگیره) و . . . گزینه های این بخش شامل موارد زیر هستند:

♦پوسته ها: با استفاده از این بخش میتونید قالب وب سایتتون رو تغییر بدید. هم از طریق آپلود فایل در هاست و هم از طریق بارگذاری فایل های قالب می تونید قالب جدیدی به وب سایتون اضافه کنید. در بخش قالب های موجود هم سایر پوسته های قابل نصب رو میتونید ببینید و هر کدوم رو که خواستید در سایت فعال کنید.

♦سفارشی سازی: در این قسمت تغییرات به صورت آنلاین بهتون نمایش داده میشه . مثلا میتونید عنوان و توضیحات سایت ، منو ها ، ابزارک ها و . . . رو بصورت آنلاین ویرایش و تغییرات رو سریعاً مشاهده کنید و اگر همه چیز بر وفق مراد بود تغییرات رو ذخیره کنید تا در سایت اعمال بشه!

♦فهرست ها: فهرست ها همون منوی اصلی سایت شماست که میتونه بالا ، پایین و یا به صورت ترکیبی در هر جای سایت شما قرار بگیره. میتونید منو های مختلفی در سایت داشته باشید و هر کدوم رو که خواستید در سایت نمایش بدید . جایگاه منو های سایت هم توسط طراح قالب مشخص میشه . شما میتونید انواع دسته بندی ها ، برچسب ها ، نوشته ها ، برگه ها و مطالب دلخواهتون رو در منو قرار بدید. حتی می تونید مگا منو داشته باشید . یعنی منوهای سایت شما مثل منوی سایت دیجی کالا ، بزرگ و دارای تصاویر باشه.

افزونه ها

در این جا شما میتوانید انواع مختلف افزونه ها رو میتونید نصب کنید و امکاناتی رو به سایتتون اضافه کنید. مثل افزونه های سئو ، افزونه های بهینه سازی، افزونه های امنیتی، افزونه های فرم ساز، افزونه های صفحه ساز و . . . فقط باید در خصوص افزونه ای که میخواید نصب کنید حسابی دقت کنید که دارید از کجا اون رو دریافت می کنید . اکثر افزونه ها در مخزن وردپرس به صورت رایگان قابل دسترس هستند . برخی از افزونه های وردپرس نیمه رایگان هستن و برای اینکه بتونید از تمام ویژگی هاش استفاده کنید باید اون رو خریداری کنید . یه سری افزونه ها هم کلا تجاری هستن و باید اون رو از مارکت های معتبر خریداری کنید . هر افزونه ای امکانات خاصی رو به همراه داره و لزوما همه افزونه ها با هم سازگار نیستن . ممکنه فعال کردن یک افزونه باعث ایجاد مشکل در سایت شما بشه. از اونجا که هزاران افزونه وردپرسی داریم نمیشه نسخه ثابتی برای همشون نوشت و هر افزونه رو باید بصورت مجزا بررسی کرد. اما روند نصب و فعال سازیشون مشابه.

منوی کاربران

وردپرس این قابلیت رو میده که افراد مختلف بتونن در سایت عضو بشن. اینکه این عضویت براشون چه مزایایی داره رو شما به عنوان مدیر سایت مشخص می کنید. در حالت عادی عضویت در سایت برای کسب دسترسی های محدود و نامحدود به پنل مدیریت انجام میشه. یعنی افراد ثبت نام میکنن و شما بهشون دسترسی به پنل میدید تا اونها براتون مطلب بزارن و سایتتون رو مدیریت کنن. میتونید سطح دسترسی اونها رو هم محدود کنید. در سایت های فروشگاهی عضویت ها میتونه برای خریداران هم به کار بره. یعنی خریداران پس از هر خرید عضو سایت میشن و میتونن سفارشات خودشون رو پیگیری کنن . همچنین میشه در پروژه های حرفه ای تر دسترسی های مختلفی برای کاربرهای سطوح گوناگون نسبت به دسترسی به مطالب سایت تعریف کرد. مثلاً عضویت ویژه ومشاهده مطالب برای اعضای سایت، پلان های طلایی و نقره ای و برنزی و . . . بخش شناسنامه شما هم برای تکمیل پروفایل افراد استفاده میشه. برای تغییر نام و نام خانوادگی، آدرس، اطلاعات تماس و رمز عبور از این بخش میشه استفاده کرد.

تنظیمات وبسایت

۱- عنوان سایت: از طریق این گزینه میتوانید عنوان سایت رو مشخص کنید هر چیزی در این جعبه بنویسید در بخش عنوان سایت نمایان می شود.

۲- معرفی کوتاه: در این جعبه شما میتوانید متنی کوتاه از سایت خودتون رو بنویسید مثلا شعار یا کار که میکنید در سایت، اگرم چیز خاصی ندارید میتوانید خالی بذارید.

۳- نشانی وردپرس (URL): در این جعبه آدرس وردپرس شما نمایان می شود مثلا در بخش تنظیمات سایت وردپرسی شو این متن به شکل https://wpsho.com نمابان می شود.

۴- نشانی سایت (URL): اگر می‌خواهید نشانی سایت‌تان از شاخه‌ای که وردپرس را در آن نصب کرده‌اید جدا باشد، نشانی را‌ این‌جا بنویسید. در سایت ما باز به صورت https://wpsho.com نوشته شده است.

۵- نشانی ایمیل: این ایمیل مربوط به وقتی می شود که در هنگام نصب وردپرس، آن را وارد کرده بودید. این نشانی ایمیل، باید معتبر و درست باشد. این نشانی ایمیل برای کارهای مدیریتی، همانند اطلاعیه کاربر تازه استفاده می‌شود.

۶- عضویت: اگر تیک هر کسی می‌تواند نام‌نویسی کند رو بزنید کاربران و مخاطبات سایت وردپرس میتوانند در سایت شما ثبت نام کنند.

۷- نقش پیش‌فرض کاربر تازه: اگر سایت شما بخش عضویت دراد باید در بخش نقش پیش‌فرض کاربر تازه گزینه مشترک رو بزنید تا کاربری که عضو سایت می شود فقط عضو شود. برای درک این بخش پیشنهاد میکنم مقاله مدیریت دسترسی کاربران در وردپرس را مطالعه کنید.

۸- زبان سایت: اگر خواستید زبان سایتتان رو عوض کنید و مکل منوها به زبان دیگری نمایش داده شوند میتوانید از بخش زبان سایت این کار رو انجام دهید.

۹- ناحیه زمانی: در هر شهر یا کشور هستید باید بر اساس آن کشور یا شهر این گزینه رو تنظیم کنید. مثلا شما در تهران هستید باید تهران رو انتخاب کنید.

۱۰- ساختار تاریخ: با استفاده از این بخش میتوانید ساختار تاریخ رو مشخص کنید. یعنی اول سال بیاد، ماه بیاد یا روز، شما میتوانید آن را تنظیم کنید.

۱۱- ساختار زمان: این بخش هم مانند ساختار تاریخ می باشد و میتوانید زمان رو بر اساس ساختار مورد نظر خود تنظیم کنید.

۱۲- روز آغاز هفته: اگر در ایران هستید میتوانید با این گزینه روز آغاز هفته را روی شنبه بذارید اگر کشور دیگر هستید می توانید این گزینه رو تغییر دهید.

۱۳- ذخیره ی تغییرات: بعد از اینکه تمام تغییرات رو اعمال کردید میتوانید از طریق دکمه ذخیره ی تغییرات، تغییرات رو ذخیره کنید.


شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

پربازدیدترین مطالب