گراتک > مرکز آموزش > سئو و بهینه سازی > CDN یا Content delivery network چیست؟
سئو و بهینه سازیمرکز آموزش ۱۳۹۶/۰۴/۲۲ ۳۰۰۸ بازدید

CDN یا Content delivery network چیست؟

CDNیا شبکه توزیع محتوا

شبکه توزیع محتوا از تعدادی سرویس دهنده ی (سرور) به هم پیوسته تشکیل شده است که با معیار های خاصی در سراسر دنیا پراکنده شده اند تا با استفاده از فاکتور نزدیکی جغرافیایی به توزیع محتوا بپردازند و صفحات وب را با بیشترین سرعت به کاربران ارائه نمایند.

هنگامی که شما از یک سرویس CDN استفاده می کنید، محتواهای وب سایت شما در سرورهای متعددی در سراسر دنیا قرار داده می شوند و به این ترتیب دسترسی به آن محتواها برای کاربران تمامی نقاط دنیا آسانتر خواهد شد. با این سرویس هر کاربر محتواهای درخواستی خود را از نزدیکترین سرور دریافت خواهد نمود که این موضوع باعث می شود تمامی پروسه نمایش محتوا با سرعت بسیار بالاتری انجام شود.

با این سرویس حتی با وجود محدودیت در پهنای باند، وب سایت ها می توانند بسیار کارآمدتر به درخواست های کاربران برای دریافت محتوا پاسخ دهند. دلیل این موضوع این است که سرویس CDN با محاسبه نزدیکترین سرور به کاربر به توزیع محتوا می پردازد.

در واقع اتفاقی که می افتد این است که کاربر یک کپی از محتوای اصلی را دریافت می نماید که در نزدیکترین سرور به او قرار گرفته است. روشن است که این پروسه در مقایسه با دریافت داده از یک سرور مرکزی کارکرد بسیار سریعتری خواهد داشت و هرگز درگیر تنگناهای مربوط به شلوغی و عدم پاسخگویی سرور نخواهد شد.

در مجموع می توان گفت که هدف اصلی شبکه توزیع محتوا از بین بردن فاصله ی جغرافیایی کاربر با سرور ارائه دهنده ی محتوا و به حداقل رساندن تعداد گره های سر راه محتوا برای رسیدن به کاربر می باشد.

مزایای استفاده از CDN چیست؟

در این بخش برخی از مزایای بکارگیری سیستم Content Delivery Network را بصورت مختصر بیان خواهیم کرد:

  • سرعت بیشتر سایت و افزایش رضایت بازدیدکنندگان
  • بهبود وضعیت سئو سایت
  • کسب رتبه بهتر در نتایج جستجوی گوگل
  • کاهش مصرف پهنای باند و ترافیک هاست
  • افزایش تعداد صفحات بررسی شده در روز توسط روبات های گوگل
  • ارتباط و همخوانی راحت با مدیریت محتوای وردپرس

تنها مشکل CDN آن است که معمولا رایگان نبوده و برای استفاده از آن باید هزینه پرداخت کنید. در حال حاضر هیچ شرکتی در ایران سرویس CDN را ارائه نمیدهد و معروفترین نمونه های خارجی آن عبارتند از MaxCDN، VPS.net و Amazon Cloudfront که در میان آنها بهترین شرایط هزینه ای را MaxCDN دارد.
اگر شما هم در حال حاضر از این سیستم در سایت خود استفاده میکنید و یا نمونه CDN رایگان و مناسبی را برای کاربران ایرانی میشناسید، میتوانید در بخش نظرات همین مقاله به ما و دوستان خود معرفی کنید.


شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

پربازدیدترین مطالب